در پی رسوایی‌های اخیر فیسبوک کاربران قصد شکایت از این شبکه را دارند

حتماً اطلاع دارید که فیسبوک در چند روز گذشته به شدت دچار بحران و رسوایی شده است. فاش شدن موضوع سوء استفاده فیسبوک از اطلاعات بیش از ۵۰ میلیون کاربر خود و قرار دادن آن‌ها در اختیار مؤسسه تحقیقاتی کمبریج آنالیتیکا در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، باعث به راه افتادن موج منفی شدیدی بر علیه این شبکه اجتماعی و مدیر عامل آن، مارک زاکربرگ شده و این مسئله به حدی جدی است که حتی کمپینی با هشتگی deletefacebook# هم به راه افتاده است.

البته رسوایی فیسبوک به همین مورد ختم نشده و یکشنبه گذشته خبر رصد کردن تماس‌های تلفنی کاربران و ثبت ریز مکالمات و پیامک‌های آن‌ها، آتش بی‌اعتمادی نسبت به این شبکه اجتماعی را شعله‌ورتر کرد. این اتفاق توسط اپلیکیشن فیسبوک در گوشی‌های اندرویدی رخ داده و همین مسئله باعث شده تا تعدادی از کاربران این شبکه به فکر شکایت کردن از آن بیفتند. گفته می‌شود این شکوائیه توسط سه فرد حقیقی و به نیابت از تمامی کاربران صدمه دیده فیسبوک تنظیم شده و قبل از اینکه به صورت رسمی به جریان بیفتد، توسط یک قاضی مورد بررسی حقوقی قرار خواهد گرفت.

سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که فیسبوک چگونه به اطلاعات مخاطبین کاربران دسترسی پیدا کرده است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت در هنگام نصب اپلیکیشن پیام رسان فیسبوک، برنامه از شما اجازه سینک کردن یا همگام سازی دفترچه تلفن را با بخش مخاطبین پیام‌رسان طلب می‌کند. بنابراین اگر این مسئله را تأیید کنید، به این معنا خواهد بود که اجازه ارسال اطلاعات تماس‌های خود به فیسبوک را داده‌اید!

پیام‌رسان فیسبوک

سران فیسبوک مسئله جمع‌آوری اطلاعات کاربران را تأیید کرده‌اند اما به این نکته اشاره نموده‌اند که مجوز این کار در هنگام نصب برنامه گرفته شده و بنابراین هیچ اقدام غیرقانونی‌ای اتفاق نیفتاده است. همچنین ایشان ادعا کرده‌اند که اطلاعات جمع‌آوری شده به هیچ وجه به اشتراک گذاشته نشده‌اند. البته با نگاهی به مسئله کمبریج آنالیتیکا باور کردن این مسئله سخت به نظر می‌رسد.

اگر از پیام‌رسان فیسبوک استفاده می‌کنید و دوست ندارید اطلاعات مخاطبین شما با سرورهای فیسبوک همگام یا سینک شود، می‌توانید با توجه به نوع سیستم عامل گوشی خود مراحل زیر را دنبال کنید:

اندروید:

  • در صفحه اصلی پیام رسان بر روی تصویر پروفایل خود در گوشه بالای سمت راست لمس کنید.
  • بر روی گزینه People لمس کنید.
  • گزینه Sync Contacts را بر روی حالت off قرار دهید.

آی او اس:

  • در صفحه اصلی پیام رسان بر روی تصویر پروفایل خود در گوشه بالای سمت چپ لمس کنید.
  • بر روی گزینه People لمس کنید.
  • گزینه Sync Contacts را بر روی حالت off قرار دهید.

 

نوشته در پی رسوایی‌های اخیر فیسبوک کاربران قصد شکایت از این شبکه را دارند اولین بار در دیجی رو. پدیدار شد.

Powered by WPeMatico